\ Wie zijn geschiedenis niet kent is veroordeeld om die opnieuw te beleven. \

Rechtse '68er

 

Een rechtse '68er is de tegenpool van een rechtse populist. Ook dit blijkt uit het boek 'Dissidenten & Vredessjoemelaars', geschreven door de rechtse '68er Johann Grünbauer. 

 

Zij die dit boek aangeschaft hebben en de QR-code (of sgtrs/rechtse68er.nl) hebben geactiveerd: welkom op deze pagina van de website van de Stichting Geschiedenis Totalitaire Regimes en hun Slachtoffers (SGTRS). Dit welkom geldt natuurlijk ook voor hen die via onze google-advertentie hier terecht zijn gekomen.

 

De auteur van het boek 'Dissidenten & Vredessjoemelaars' is ook voorzitter van de SGTRS. Het boek en de SGTRS komen voort uit de overtuiging dat in ons land weinig kennis is van de impact die totalitarisme en Koude Oorlog hebben op Europa. Voorbeeld. Wanneer een nazi-oorlogsmisdadiger wordt gearresteerd, is dit ‘nieuws’. Wanneer echter een Oost-Europese organisatie (bijvoorbeeld het Platform of European Memory and Conscience -PEMC) een misdadiger uit een voormalig communistisch regime, (bijvoorbeeld een grenswacht die een onschuldige vluchteling heeft doodgeschoten bij zijn vlucht naar het vrije Westen of een superieur die hem daartoe aanzette) voor het gerecht wil slepen, wordt in West-Europese landen verveeld gereageerd, alsof de bekende ‘oude koe’ weer uit de sloot gehaald wordt. Dus geen ‘nieuws’. Veel Oost-Europeanen beleven dit echt anders. 

 

Het boek Dissidenten & Vredessjoemelaars en de SGTRS zijn initiatieven om in ons land de kloof van onbegrip tussen West- en Oost-Europa te overbruggen, mythes te ontmaskeren en, vooral ook, hier onderbelichte feiten naar voren te halen.

 

De volgende sub-pagina’s (hieronder vermeld) geven informatie over het boek Dissidenten & Vredessjoemelaars, zoals de foto’s die in het boek zwart-wit staan afgedrukt in kleur, het notenapparaat in pdf enzovoort.

 

Dissidenten & Vredessjoemelaars. Memoires van een rechtse '68er over Charta '77.
Boek is geschreven in dankbare herinnering aan Charta ’77 en haar geweldloze strijd voor waarheid. Een strijd die 40 jaar geleden begon en 25 jaar geleden eindigde.

 

Foto's uit 'Dissidenten & Vredessjoemelaars'
De foto's die in het boek zwart-wit zijn afgedrukt, hier in kleur. En nog meer foto's. 

Stichting Geschiedenis Totalitaire Regimes en hun Slachtoffers

 

Dr. Mees ten Oeverlaan 29

3648 XA Wilnis

The Netherlands

 

Tel +31 297 288 250

Mob +31 655 117 696

E-mail info@sgtrs.nl

Web www.sgtrs.nl

 

KvK: 30281102

Bankrekening: 1548.65.958

(t.n.v. SGTRS)

IBAN: NL07RABO0154 8659 58

BIC: RABONL2U

 

ANBI-status toegekend