Waarde heer Baudet & partijgenoten,

Dat men binnen GroenLinks een promotiefilmpje durft te betitelen als ‘documentaire’ is nog tot daar aan toe, maar dat daar aanvankelijk tienduizenden euro’s gemeenschapsgeld mee gemoeid bleek, was niet minder dan schandalig.

Welaan; dat Forum voor Democratie deze gang van zaken fel bekritiseerde, is dan ook van harte toe te juichen. Warempel, de met belastingcenten gefinancierde BNN/VARA kwam op diens onzalige schreden terug. Exit promotiefilmpje! Tot zover het goede nieuws.

Het kan vele malen gekker, waarde Forummers. In de periode 2016-2021 gooit de overheid maar liefst 60 miljoen euro weg in de bodemloze put die PAX heet. Deze vredesclub heeft zich op dubieuze gronden een goudgerand imago weten te verwerven en krijgt nu bijgevolg een goudgerande subsidie.

Dit is onderdeel van het programma Samenspraak en Tegenspraak van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp). Allerhande links angehauchte organisaties krijgen binnen dit kader over de voornoemde periode een totaalbedrag van bijna een miljard euro subsidie. U leest het goed: bijkans een miljard.

Zo houdt de linkse elite zich in stand. Daartegen ageren, waarde Forummers, lijkt mij in het belang van alle hardwerkende belastingbetalers in dit land. Die halve ton voor ‘Jesse, the Movie’ (komt er ook nog een musical?) is slechts klein bier.

Over deze wanpraktijk heb ik onlangs het boek Dissidenten & Vredessjoemelaars geschreven, voorzien van een voorwoord door Frits Bolkestein en aanbevelingen van onder anderen Paul Cliteur. Hierin laat ik aan de hand van uitgebreid onderzoek en documentatie zien wat er aan de hand is.

Een presentexemplaar van het boek heb ik u eerder dit jaar doen toekomen, waarde heer Baudet – ik ben gaarne bereid dezer dagen een en ander nader toe te lichten. Onder het genot van een ongesubsidieerd kopje Hollandse koffie.

Vriendelijk groetend,

ir. Johann Grünbauer
Voorzitter SGTRS