De ‘Great War’ op 9 mei herdacht in Rusland. De ‘hamer en sikkel’ zijn weer nadrukkelijk aanwezig.

Op 7 november 2019 werd het appel voor een ‘Neurenberg van het communisme’ in Rome in de Senaat van Italië geïntroduceerd door Prof. Renato Cristin, Prof. Roberto de Mattei, Dr. Dario Fertilio, senator Adolfo Urso, senator Lucio Malan en Vito Comencini.

 

Het appel is een internationaal initiatief dat wordt gepromoot door Renato Cristin (Universiteit van Triëst, Italië). Het initiatief is een idee is van de voormalige dissident wijlen Vladimir Bukovski. In dit document wordt gesteld dat het communisme ook een historische en onherroepelijke veroordeling zou moeten krijgen die het nazisme terecht heeft ontvangen.

 

De dertigste verjaardag van de val van de Berlijnse muur is een kans om niet alleen een bijdrage te leveren aan het historische geheugen, maar ook aan de concrete uitwerking van een brede anti-totalitaire cultuur die toekomst gericht is, met het doel een proces in gang te zetten dat de betekenis en waarde heeft van een ‘Neurenberg van het Communisme’.

Mensen demonstreren, en eisen het aftreden van de kapitalistisch-communistische eerste minister Andrej Babiš. Datum van de demonstratie; 16 november 2019.

‘Het communisme is niet gevallen met de Berlijnse muur. Deze ideologie is nog steeds levend in de wereld, in staten en partijen die openlijk communistisch zijn. En in het politieke en culturele gedachtengoed die de misdaden van het communisme minimaliseren en proberen uit te wissen, alsof het in principe een goed idee was dat toevallig samenviel met de opkomst van een bruut regime dat opkwam na een ander bruut regime gedurende decennia en wereldwijd … ‘ (citaat uit het appel).

 

Het appel heeft grote internationale steun gekregen. Onder de eerste 200 ondertekenaars vinden we de volgende namen: Antonio Tajani (voormalig president en momenteel lid van het Europees Parlement, Italië), Prof. Stéphane Courtois (historicus, auteur van het Black Book of Communism, Frankrijk), Robert R. Reilly (directeur van het Westminster Institute , voormalig directeur van The Voice of America, voormalig lid van het  ministerie van Defensie, VS), Mart Laar (voormalig premier en voorzitter van de raad van toezicht van de Bank van Estland), Erhard Busek (voormalig vicekanselier van de Oostenrijkse Republiek, Oostenrijk), Vladimir Kara-Murza (voorzitter van de Boris Nemtsov Foundation for Freedom, Rusland) en vele anderen.

 

Hier de tekst van het  Appel. U kunt er ook uw instemming met het Appel kenbaar maken.