Op 13 en 15 november 2018 zal in Ljubljana en Bled (Slovenië) de 8e jaarlijkse ledenvergadering van het Platform plaatsvinden.

Naast deze jaarlijkse bijeenkomst zal er een internationale conferentie worden gehouden met als titel: ‘De donkere kant van de maan: omgaan met het totalitaire verleden – confrontaties en reflecties’. Deze conferentie wordt georganiseerd op de 10e verjaardag van het Studiecentrum voor Nationale Verzoening (SCNR). SCNR is founding member van  het Platform.

Het boek ‘De donkere kant van de maan: een korte geschiedenis van totalitarisme in Slovenië 1945-1990’ werd 20 jaar geleden in Slovenië gepubliceerd. De monografie en de tentoonstelling ter gelegenheid van de presentatie van het boek waren gewijd aan alle slachtoffers van het communistische totalitaire systeem in Slovenië, dat ernstige en systematische schendingen van mensenrechten en fundamentele vrijheden veroorzaakte.

Tijdens de ledenvergadering wordt er een nieuwe algemeen directeur gekozen. Tevens een lid van de Raad van Commissarissen. Tevens andere huishoudelijke zaken, zoals het jaarverslag 2017. Deze ledenvergadering is een besloten vergadering.