De jaarvergadering werd in 2016 in Kiev (Oekraïne) gehouden van 24 – 26 november 2016

Bijeenkomst van het Platform.

De bestuursleden van SGTRS, Johann Grünbauer en Klaas van der Horst hebben deze vergadering bijgewoond. Het Platform is met vier leden uitgebreid, zodat het totaalaantal organisaties die bij het Platform is aangesloten heeft nu het getal 55 bereikt. Een van de nieuwe leden is het Institute for Democracy, Media & Culture (IDMC). Dit Instituut is gevestigd in Tirana, Albanië. Zo heeft het Platform zich kunnen ‘uitbreiden’ ook tot dit onbekende land. Helaas kon de afgevaardigde van het IDMC. mw Dr Gonila Godole, niet aanwezig zijn. De oorzaak van haar afwezigheid was banaal: de staking bij de vliegtuigmaatschappij Lufthansa.

Herdenkingsmonument voor de gevallenen van de Maidanrevolutie.

 

 

De excursie tijdens de avond voorafgaand aan de jaarvergadering was indrukwekkend. We hebben de plaatsen bezocht waar de hoogtepunten van de Maidan opstand heeft plaatsgevonden. Indrukwekkend te zien zoveel mensen hun leven hebben gegeven voor de vrijheid van Oekraïne, maar ook voor Europa.

Voor meer informatie over de jaarvergadering, hier het programma. Voor een nabeschouwing hier het persbericht van het Platform.

Met deze avatar presenteerden wij ons als Wel Peil.

Niet in het persbericht staat het onderdeel, waarin wij (Johann Grünbauer en Klaas van der Horst) verslag hebben gedaan van onze inzet voor een ja betreffende het Nederlandse Referendum over het Associatieverdrag EU-Oekraïne dat op 6 april 2016 is gehouden. Wij deden dit onder de naam WelPeil. Toen wij over onze inspanningen vertelden en waarom het referendum werd gehouden (het ging niet tégen Oekraïne, maar tegen Europa), was het muisstil. Het was dus in feite een nep-referendum. De aanwezigen, en vooral de Oekraïners, bedankten ons voor onze inzet.

Zie ook elders op deze website onze impressie: Praten over vrijheid in de schaduw van een dictatuur,

en de publicatie: De-communisering Oekraïne is titanenklus.